CZAS: 20 minut
Porcje: 4

składniki:

4 uncje pełnoziarniste
1/4 oliwa z oliwek
1 pomidory winogronowe (12-15),
5 ząbki czosnku, posiekane
½  wino białe lub o niskiej zawartości sodu rosół
3/4 kg mięsa bez kości, bez skóry, dziki, filet z łososia, pokrojone na kawałki wielkości kęsa
2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
1 łyżka posiekanego świeżego oregano
1 łyżka kaparów, wypłukane i osuszone

Wykonanie

1. Przygotuj makaron za wskazówek na opakowaniu, bez dodawania soli.

2. Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu podczas gdy gotuje się makaron. Dodaj pomidory i czosnek i gotuj 1 do 2 minut. Podnieś ciepło do wysokiej temperatury i dodać: wino, łosoś, oregano, bazylie i kaparami i gotować, aż łosoś jest tak nieprzejrzysty, około 4 minut.

3. Spuścić makaron i dodać do patelni. Wymieszać z pomidorami i połączyć z łososiem. Podzielić równo między 4 miski. Posypać dodatkowej bazylii i oregano, w razie potrzeby.

porcji 385 g Cal, 21 pro, 25 g węglowodanów, 3 włókna g, 20 g tłuszczu, 2,5 g tłuszczu sob, 47 mg chol, 111 mg sodu

0 komentarze:

Prześlij komentarz